6.4.13

Makkari nr.1Magamistuba nr.1

Magamistoa saime praegusesse seisukorda juba eelmise suve juulis, mõtlesin, et enne pilte ei pane kui tuba täitsa valmis, aga paistab, et sinnani läheb veel suts aega, nii et panen nüüd ikka mõned fotod välja. Selle toa põrandaga oli natuke jama ikka kah. Alguses mõtlesin, et kraabin põranda värvist puhtaks kasutades kas siis värvieemaldajat või  kuumaõhupuhurit. Kohe esimestel sentimeetritel aga selgus, et ehhee, ei õnnestu kumbki variant, sest laudade peal oleva värvikihi  all oligi paber! Kuna toa all on kelder, siis ilmselt oli kunagi põrandat proovitud jõupaberiga pealtpoolt soojendada - no et põrandapragudest puhuv tuul vaipa lendu ei tõstaks ja sealt tulev külmus tagumikku öösel voodi külge kinni ei külmetaks.  Eks ma siis alguses kraapisin nugade ja muude relvadega, aga edenes nii aeglaselt, et lõin käega ja lonkisin poodi põrandavärvi ostma. Esimene värv osutus liiga punaseks, teine oli kuidagi rooskas imel, aga et  kolmandat enam ostma ei viitsinud minna (rahast ka kahju), siis võõpasin selle imelamaga põranda üle. Nüüdseks on silm ära harjunud ja põrand paistab täitsa hää. Kaalusime tõsiselt ka hallikaid ja siniseid toone, aga tundus, et nendega läheb värvimaailm liiga külmaks kätte. Kui nädal tagasi maja juures olime alustasime magamistoas vaikselt ka kapiprojektiga, suveks tuleb valmis teha.
***
Makkari saatiin nykyiseen kuntoon jo viime heinäkuussa, ajattelin silloin kuitenkin, että laitan kuvia vasta, kun kaikki valmiina, mutta sitä aika saa vielä odottaa, joten laitan hieman "välivaihekuvia". Sen huoneen laittian kanssa tuli hieman ongelmia. Olin ajatellut poistaa maalin lattialaudoilta joko maalinpoistoaineella tai sitten kuumailmapuhurilla. Heti alkuun kävi kuitenkin ilmi, että maalikerroksen alla oli lattiaan liimattu paperi! Että kyseisen huoneen alapuolella on kellari, oli joku aikoinaan yrittänyt pitää alapuolelta puhaltavan tuulen ja kylmyyden kurissa paperilla, ettei matot lentäis ja ettei takapuoli jäätyis yön aikana sänkyyn kiinni. Näin minä sitten kaavin tätä maail - + paperikerrosta veitsillä ja muilla teräaseilla, mutta oli niin hidastaa ja turhauttavaa, että annoin periksi ja löntystelin maalikauppaan. Eka maali oli liian puneratva, toinen jotenkin vaaleanpunertavan imelä ja kolmatta en viitsinyt enää hakea, joten kakkosvaihtoehdolla vetelin lattian imeläksi. Nyt ovat silmät tottuneet  ja lattia näyttää ihan kivalta. Harkittiin vakavasti myös harmaita ja sinertäviä sävyjä, tuntui vaan että makkarin värimaailmasta olisi näillä väreillä tullut liian kylmä. Viiko sitten aloitettiin makkarissa kaappiprojekti, kesäksi pitäisi saada kaappi käyttökuntoon.

1.See hele pind on paberi alumine kiht - see tuli veega lahti leotada
***
1.Se vaalein pinta lattiassa on paperin alin kerros - vedellä liottamalla lähti pois


 2.Umbes nii palju viitsisin kraapida...
***
2.Tässä vaiheessa taisin antaa periksi..

3.Uus värv.
***
3.Uusi maali
4.
 5.
6.

7. Aknad on puhtaks nühitud ja lahtine värv maha kraabitud. Pind on kohe nii mõnusalt kole, et ma kuidagi ei tahaks seda üle värvida. Ega ma ei pea ju!?
***
7.Ikkunat on hankattu puhtaaksi ja irtoava maali raavitu pois. Pinta on mahtavan rosoinen, enkä millään haluaisi maalata sitä. Eihän mun tartte!?
Laelambi saime koos majaga. Alguses paistis mulle liiga kitsh, aga kärbsekaka- ja muu msutusekihi alt tuli välja päris armas kitsh ja nii ta meile jäi.
***
Kattokruunu tuli meille talon mukaan. Alussa tuntui, etten halua omaan mökkiin sellaista feikkiä, mutta paksun likakerroksen alta kuoriutuikin ulos aika söpö feikki, joten lamppu sai jäädä.


 Kapi ehitusega tegime vaikselt algust.. Jaa, nagu näha on akna alla seina ilmunud õliradiaator. Kasutame, kui vaja. Ja talvel on ikka vaja.
***
Aloitettiin kaappiprojekti.. Ja kuten näkyy, ikkunan alle on ilmestynyt myös ölypatteri. Käytämme kun on tarvetta. Ja talvisin tuntuu olevat.


2 kommenttia:

  1. Kaunista sinne tulee! Kiva taas seurata blogiasi!

    VastaaPoista
  2. Hei, en löytänyt sähköpostiasi olisitko laittanut minulle viestiä ilonapietilainen@suomi24.fi
    Terkuin,
    Ilona

    VastaaPoista