6.4.13

Jõulud 2012. Joulut 2012

Olime OMA PESAS kogu jõulu ja veel mñed päevad peale. Kohe, kui tööd 21.12 lõppesid ja puhkus algas, istusn laeva ja sõitsin majakese juurde kütma ahjusid ja tegema voodeid valmis järgmisel ööl saabuvale muule seltskonnale. Need jõulud jäävad meelde. Mitte ainult sellepärast, et seakintsuga (Soome traditsiooniline jõulu söök) käidi dushi all ja ämber kukkus kaevu keset saunavee kandmist, vaid selle mõnusa hubase olemise pärast mis meil seal oli.
Kui kunagi sügisel teatasime lastele, et proovime saada majakese jõuludeks nii palju korda, et võime seal jõule veeta, algas naljast suust kostma kaebusi, et me oleme ikka väga koledad inimesed kuna peame hirmsat plaani laste jõulud ära rikkuda.
 No kuidagiviisi saime siis oma onnis tähtsamad tööd tehtud ja pool vägisi vedasime lapsedki jõuluks sinna. Nüüd siis olukord see, et viiest lapsest neli tahaks edaspidi kõik jõulud seal veeta, no vähemalt niikaua, kui neil endal samasugune onnike on. Ja viies laps ka väga ei virisenud ja pidas isegi plaani veeta seal aega päev või paar kauem kui oli algselt plaaninud.
Olen vägä HAPPY!
***
Olimme mökillä koko joulun ja jokusen päivän vielä päällekin. Heti kun työt 21.12 loppuivat (ja loma alkoi)  istuin illalla laivaan ja "purjehdin" mökille. Lämmittämään uuneja ja petaamaan petejä valmiiksi seuraavana yönä tuleville muille perheenjäsenille.
 Tämä joulu meillä varmaan muistetaan. Ei vaan siitä, että kinkku käytettiin suihkussa ja ämpäri tippui kaivoon kesken saunavesien hakua,
vaan
TUNNELMASTA. 
Kun kerrottiin lapsille joskus syyskuussa, että koetamme saada mökin syksyn aikana joulunvietonkuntoon, kuultiin neljästä suusta aikamoista valitusta tyyliin, että ollaan erittäin ikäviä ihmisiä kun tieten tahtoen pilataan lasten joulu. Näin siinä sitten kävi, että mökki saatiin kuin saatiinkin joulu-kuntoon ja puoli väkisin lapsetkin sinne mukaan raahattiin. 
Nyt sitten on tilanne se, että viidestä lapsesta neljä haluavat viettää kaikki tulevat joulut siellä, ainakin niin kauan kunnes heillä itsellä on samanlainen ihana paikka. Viideskään ei pahemmin valittanut ja harkitsi jopa mökille jäämistä hieman pidemmäksi aikaa kuin oli suunnitellut. 
Olen hyvin HAPPY!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti