6.4.13

Natuke köögist. PIkkasen keittiöstä

Kuten joulu, myös pääsiäinen vietettiin mökillä. Ekana päivänä paleltiin, toisena ihmeteltiin lumisadetta, kolmantena käytiin ajelemassa, neljäntenä siivottiin ja joka ilta saunottiin - jotenkin näin ne päivät menivät.  Kuvia mökistä on kysytty. Nyt jotain laitan. Keittiöstä vaikka. Laitettiin  pääsiäisenä sinne uudet (muiden vanhat ja itse sopivaksi maalaamat) kaapistot, saadaksemme tavarat ovien taakse. Kaapit ovat vielä hieman keskeneräiset, koska mielestäni ovia pitää hieman piristää, saas nähdä mitä "koristeita" näille keksin.  Radiollekin tehtiin pikkuinen hylly, aiemmin sen virkaa hoiti puinen henkari. Lähes kaikki listat odottavat vielä laittamista. Kaikki aikanaan, eikös niin!
***
Nagu jõulud, nii ka lihavõtted veetsime Kingul. Esimesel päeval külmetasime, teisel kannatasime lumesaju käes (enam ei tohiks ju!), kolmandal sõitsime pisut ringi, neljandal koristasime ja igal õhtul istusime saunas - umbes nii need päevad läksid. Majakesest on küsitud pilte. Panen siis miskit. Köögist näiteks. Kruttisime nüüd pühadeajal seinte külge uued (teiste vanad ja meie poolt üle värvitud) kapid, et saaks söögi- ja  köögikraami uste taha peitu. Kapid on vaja veel "viimistleda", sest minu meelest need on natuke igavad, eks näis, mis ma nende uste peale väja mõtlen. Raadiole tegime ka väikse riiuli, värvi ootab seegi. Varem kasutasime riiuli asemel riidepuud.  Nii, ja köögis on pea kõik liistud veel panemata. Iga asi omal ajal, eks ju!
Ensin katsotaan keittiöön eteisesta:
Kõigepeal vaatame kööki esikust:Ja nyt olohuoneen ruokailunurkasta:
Ja nüüd elutoa söögimurgast:

Vielä näyttää aika steriililtä, mutta hei - mä olin just siivonnut! Alakaappien eteen ei tuu ovia, vaan päätettiin ripustaa näiden eteen pellavaverhot. Kangasta löytyy kotoa, joten saadan verhot eteen todennäköisesti jo ensi kerralla.
Niin, ja leveän seinäkaapin alapuolelle, seinälistalle voisi ruveta kerämään jotain kivaa pientä koristetilpehööriä - kukkopillejä tai munakuppeja tai mitä näitä nyt keksisi . Tä olisi kyl ihan uusi juttu minulle, en nimittäin ole voinut sietää mitään matkamuistoja tai koristejuttuja omassa kodissa, mutta ehkä sekin johtuu vaan siitä, että näille ei ole ollut NIIN hyvää ja sopivaa paikkaa!?.
Ja jos vielä suoraan sen listan alapuolelle laittaisi koko matkalle kivan pastellin väriseksi maalatun kapean puunaulakon, niin saattaisin tykätä tästä keittiön nurkasta jopa pidempää kun pari päivää..
***
Natuke steriilne näeb välja, aga no kuulge, ma olin just koristanud ka! Alumiste kappide ette uksi tule, otsustasime riputada nende ette linased kardinad. Kangas kodus olemas, nii et äkki juba järgmisel korral.
Juu, ja selle seinaliistu peale, mis on laia seinakapi all, raadionurga kõrval, võiks hakata koguma mingeid väikseid värvilisi vidinaid, munatoose, soolatopse, kukevilesid või mis nüüd pähe tuleb. See oleks minule täiest uus värk, sest ma pole silmaotsastki võinud seedida oma kodus mingeid selliseid meeneid jms. värke, aga võib-olla selle põhjuseks on hoopis see, et meil lihtsalt pole olnud sellistele asjadele NII head kohta!?.
Ja kui veel otse selle seinaliistu alapoolele lööks kogu pikkuses mõnusalt pastelseks värvitud puust nagisid, siis äkki oleksin selle nurgakesega rahul isegi kauem kui paar päeva..

2 kommenttia:

  1. Hyvä yritys tuo mh:n lattian maalin poisto. Meillä Haapsalussa kerrostalossa ! oli samanvärinen ruskea lautalattia. Me maalattiin se vaalean harmaaksi, eikä väri ole kaduttanut. Minusta on kaunista, että talonne lattioista näkee, että ne on vanhaa puuta, kuin antiikkia.

    VastaaPoista
  2. juu, vanhemmissa kerrostaloissa tuppaa olemaan, vielä lakatut sellaiset. Ns. euroremontoiduissa asunnoissa on ne monesti pistetty laminaatin tai parketin alle piiloon. Minustakin on kaunista jos vanha tavallaan tai toisella jää remontoidessa näkyviin.

    VastaaPoista