8.1.11

Maja põhjaplaan. Talon piirustukset.

 Põhjaplaani juurde tegime endale (ja teistele huvilistele ka) väikese selgituse, et kuhu midagi tuleb.. :)
***
***
Pohjapiirrustuksen päälle tehtiin itselle (ja myös muille asiasta kiinostuneille) pieni selvitys, että mitä minnekin tulee :)


_________________


Enam-vähem selline näeb siis Pesa välja jooniste järgi. Pole sugugi iseenesest mõistetav, et Eestist vanemat maja ostes, ka maja joonised ja dokumentatsiooni kätte saad. Selle koha müüjatel polnud meile selliseid pakkuda. Niisiis, kui maja meie nimele oli saadud, võtsin meili teel ühendust valda ja küsisin, et kas neil on selle talu kohta mingeid pabereid olemas. Kiiresti tuli vastus, et kahjuks pole, aga tasub küsida Tartust Ajalooarhiivist toimikuid "x" ja "y". Telefonikõne arhiivi ja sain näpunäited, kuis asi neti kaudu käima panna. Varsti tuligi meilile arve ja kui mõned eurod olin arhiivi ülekandnud, kukkus mõne päeva pärast postiluugist sisse paks ümbrik maja plaani ja muu olemasoleva dokumentatsiooni koopiatega. Huvitav oli see, et kogu dokumentatsioon oli tehtud aastal 1970, kuigi maja müüjad arvasid, et maja on ehitatud 1950-60-tel aastatel. Seega maja ehitusaeg on väike mõistatus.
********************************************************************************************************************************************************************
Suurinpiirtein sellaiselta näyttää Pesä piirustuksilla.  Ei ole ihan itsestäänselvä, että Virosta taloa ostaessa, saat mukaan myös talon pohjapiirustukset yms tiedot. Tämän paikan myyjillä ei ollut meille sellaisia antaa. Joten heti kun mökki oli meidän nimissä, otin sähköpostitse yhteyttä kuntaan ja kysyin mahdollisia talon papereita sieltä. Pikaisest tuli vastaus, missä todettiin, että heillä ei valitettavasti mitään papereitä ole, mutta neuvottiin kysymään Tartosta Kansallisarkistosta tiettyjä kansioita. Puhelinsoitto Tarttoon arkistoon ja sain hyvät neuvot, miten tämän asian saa netin kautta pannaa vireille. Pari päivää ja sähköpostiini tupsahti muutaman euron lasku. Sen maksettua saapui muutaman päivän päästä iso kirjekuori, jossa kopiot kaikista pihapiiria koskevista asiakirjoista, pohjapiirrustukset yms. Mielenkiintoista oli se, että kaikki nämä asiakirjat oli tehty vuonna 1970, vaikka myyjät olivat sitä mieltä että talo on rakennettu joskus 50-60 luvulla. Joten rakennusajankohta on vielä hieman auki..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti