3.5.11

Vabalt, rivitult. Rennosti ja rentoutuen.

Ega siis kogu aeg tööd ka tehtud. Kui lapsed kaasas, siis see pole lihtsalt võimalik, sest on ju vaja panna üles kiigud, otsida välja pallid, käru ehitamiseks lauad, maa tongimiseks labidad ja soojade ilmade puhul õhemad riided. Ja siis tuleb ju ise ka kiiged ära testida, palli loopida, käru vedada, maad tongida ja riideid vähendada. Ei tohi mitte unustada ka seda, et lastel ja Mehel on kogu aeg kõhud tühjad, nii et väikseid piknike tuleb õue peal korraldada päeva jooksul ikka mitu korda. Tuppa praegu lihtsalt ei mahtunud - eks proovi tubades, kus seintelt krohvi alla koksitud, kohvi juua ilma, et hammaste all krigiseks... Lastele olemegi lubanud, et see suvi saavad elada rohkem telkides, kui majas. Esmaspäeval, kui lapsed meiega kogu pika päeva maja juures olid,  käisime söömas koguni Suure-Jaanis, söögikohas nimega Arturi Juures. Korstnapühkija meiel seda kohta soovitas ja asja eest! Söök maitses hea, hinnad olid mõistlikud ja portsud suured (vähemalt minu meelest)
                                                                                 ***
No mutta! Eihän siellä sitten koko ajan töitä paiskittu! Kun lapset ovat mukana, niin silloin se ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Koska keinut pitää virittää, kätköistä pitää etsiä pallot pelejä- ja laudat kärryjä varten, etsittävä lapiot maan kaiveluun ja ohuemmat vaatteet, ettei saisi lämpöhalvausta. Eikä siinä vielä kaikki. Sitten pitää tietenkin testata keinut, pallotella pallolla, vetää lapsia kärryssä, kaivella maata, vähentää vaatteita ja melkein olisin unohtanut - kuvata kaikkea mitä ympärillä tapahtuu. Fakta on myös se, että niin lapsilla kuin myös Miehellä on lähes aina nälkä, joten se tarkoittaa useampaa pikku piha-piknikkia päivän aikana. Sisällä syödessään olisimme saaneet vatsan täytteeksi myös aimon annoksen "rappauksenpurkupölyä". Lapsille onkin luvattu, että tämä eka,  remppa-kesä, menee lähinnä telttaillessa.. Ja maanantaina, kun lapset olivat meidän kanssa mökillä koko pitkän päivän, käytiin ihan kylillä syömässä, Suure-Jaanissa  kahvilassa nimeltään Arturi Juures, eli Arturin Luona. Meidän nuohooja sitä suositteli ja ihan aiheesta - ruoka oli hyvä, annokset isot (ainakin mun mielestä) ja hinnat kohdallaan, meidän 7hengen porukka söi yhteensä hieman alle 22 eurolla.











5 kommenttia:

  1. Teil tuleb tore suvi seal! :) Nii armas kui selline oma koht on, ja eriti Eestis.

    VastaaPoista
  2. Loen juba pikemat aega seda blogi ja elan väga kaasa! Endal on Saaremaal selline koht, nii et tean, mida te tunnete! :)

    VastaaPoista
  3. Villapeikko - selised märgid on õhus jah, et tore suvi tuleb :) Nüüd siis hoiame pöialt, et päikesepaistet oleks ikka rohkem kui vihmast ilma!

    Pesukaru - Vahva :) Saaremaa on üks armas koht sedsorti pesa jaoks. Õppisin ise kunagi kaua kaua tagasi aastakese Kuressaare ametikoolis ja paar vana tuttavat tegutsevad Saaremaal praegugi. Kas Saaremaa maakodu juba korras või remont alles käib?

    VastaaPoista
  4. Remont on alles täitsa algusjärgus, oleme vist isegi vähem jõudnud ära teha kui teie :) Meil seal see klassikaline pikk rehemaja, sellel oleks vaja alumine rida palke vahetada ja siis kohe uus katus panna, alles siis saaks hakata mädanenud põrandaid uutega asendama. Tööd on palju-palju! :) Sel nädalavahetusel tuleb prügiauto ja saame eelmiste elanike prügimägedest lahti :)

    VastaaPoista
  5. Pesukaru - vana rehemaja on väärtus omaette! Me ka unistasime alguses selliset :)Ega sa äkki ise blogi ei pea oma maja remondist? Loeks heameelega :)

    VastaaPoista