9.7.12

Magamistuba nr2. Makkari nro2.

Selle toaga on kummaline lugu - vanu pilte nagu eriti ei leidnudki. Eelmisel suvel elasime just selles toas. Oli kõige kobedamas korras, aga ilmselt mitte nii kobedas, et pilte teha. Noh, igaljuhul võtsime talvel selle toa käsile. Võtsime maha vanad kipsplaadid ja koksisime ära  selle all olnud pudeda krohvi. Põrandalt kiskusime üles vana papi ja selle all olnud ludpõranda peale panime laminaadi. Ei olnud nii hea laudpõrand, et oleks tasunud vaeva korrastama hakata, nii vilets ka mitte, et oleks pidanud üles võtma. Laminaat on lihtsalt nö ujuvalt põrandal ja kui kunagi viitsimist ja resursse, siis paneme uue puupõranda. Seintesse standardplaat ja uus tapeet. Tapeet jagas arvamusi. Kolm nooremat(ja mina natuke ikka ka) on selle üle väga rõõmsad, muud päris nii rõõmsad ei ole. Nende muude rõõmuks sai tapeet otsa enne, kui tapeetimist vajav sein, nii, et saavad tapeedita seinale midagi endale sobivat vaadata... ;) Ah jaa, ühe ukse "müürisime" ka kinni nii, et magamistubade vahel enam ust ei ole.
***
Tästä huoneesta ei oikein löytynyt vanhoja kuvia. Asuttiin siinä viime kesänä - oli silloin paremmassa kunnossa kuin muut huoneet, mut ilmeisesti ei kuitenkaan niin hyvässä, että olisin viitsinyt kuvia ottaa. Talvella sitten aloitettiin tän huoneen remppa. Pois vanhat kipsilevyt ja sen alta myös rapiseva rappaus ja uutta huokoleijonaa tilalle. Kahden makkarin välissä ollut ovi "muurattiin" kiinni -  hieman yksityisyyttä huoneisiin ja huonekalujakin on kivempi sijoitella nyt, kun on kaksi ehjää seinä. Tapetti jakoi mielipiteet. Kolme nuorinta (ja no, minäkin) olivat aika tyytyväisiä, muut eivät niin kovin. Mut muiden iloksi loppui tapetti ennen kuin tapetoitava seinä, joten saavat nyt etsiä sille yhdelle seinälle heille mieluisan tapetin ;) Lattian kanssa kävi näin, että pahvilevyjen alta löytynyt lautalattia ei ollut niin hyvä, että olisimme viitsineet ruveta kunnostamaan, mut ei niin huonokaan, että olisi pitänyt vaihtaa, joten tehtiin aikamoinen tyylirikko ja laitettiin lattialle laminaatti. Mutta siellä se saa nyt "uida", kunnes meillä joskus on viitsimistä ja resursseja vaihtaa tilalle uusi puulattia.Veel vaja panna liistud ja seinatäis tapeeti, värvida aknad ja ehk ka lagi ja siis ongi valmis (loodame, et varem kui kümne aasta pärast..)
***
Enää ei tarvi, kun laittaa listat, seinällinen tapettia, maalata ikkuna ja mahdollisesti myös katto ja sitten onkin valmis (toivottavasti aikaisemmin kun kymmenen vuoden päästä..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti