30.4.11

23-26.04.11 vol.2

Vahetan stiili.. päevade kaupa asjade üles märkimine venitab jutud pikaks. Jätkan kirjamist tehtud tööde kaupa.
Niisiis. Esikust sai välja lõhutud vana kuivkäimla seinad ja toast vana sisse-ehitatud kapp. Oma suureks üllatuseks märkasime hiljem kodus, et kempsuta esikust pilte polegi, kapita toast see eest oli hulgim. Kapp oli vaja välja lõhkuda juba see tõttu, et tema seinad olid seest poolt krohvitud ja krohv juba kohati kappi kukkunud. Pealegi oli kapp meie arust täiesti vales kohas... Kapi uksed jätsime ikka alles, kes teab, äkki saab neist asja. Selle toa seintes ei ole muud kui vineer, mille tapeet peal, nii, et ilmselt võtame vineeri maha kogu toast ja "huokoleijona" puitkiudplaadi (mitte segi ajada saepuruplaadiga - hoopis teine värk) peale, see on minu teada ainuke vanasse majja sobiv plaat, millega maja seestpoolt pisut soojendada tasub. Ka võib plaadi lüüa otse laua peale (me paneme tuuletõkkepaberi vahele) ja siis sellele tapeedi peale. 
                                                                               ***
Vaihdan tyyliä. Jatkan listaamalla tehtyjä töitä, sen sijaan, että kirjoittaisin päivien mukaan. Niin, etesesta sai purettu vanhan huussin seinät ja eteisen viereisestä huoneesta komero. KOmero oli purettava jo sen takia, että siinä oli sisällä rapatut seinät ja osa rappauksesta oli jo tippunut komeroon. Olihan se ihan väärässä paikassakin (ainakin meidän mielestä)..  Komeron ovet säilytettiin, ties jos näistä vielä jotan saisi. Kyseisen huoneen seinissä ei ole sisäpuolella rungon päällä muuta kuin vaneri ja tapetti, joten suunnitelmissä on ottaa ne pois ja laittaa tilalle huokoleijonaa


Püsime veel hetke samas toas, sest üks minu eesmärkidest oli puhtaks küürida selle toa lagi värvimise jaoks puhtaks. Ostsime ehitusmaterjali poest selleks sobivat ainet, et töö ladusamalt sujuks, aga sellest hoolimata sain nende päevade jooksul puhtaks ainult pisut üle poole laest (umbes 6 tundi pesin). On ikka kole töö nii musta laega!. Kõige raskem on mustust kätte saada lauavahedest. Väikesed svammid, mis teiselt poolt karedad (ei saa nüüd nime pähe) olid puhastamiseks kõige praktilisemad. Ja neid kulus hulgi. Ja pesuvett pidi ikka väga tihti vahetama.. Naelu oli ka lakke jäänud üksjagu, nende välja tõmbamine õnneks eriti aega ei viinud.
                                                                                ***
Pysytään vielä hetki tässä huoneessa, koska yksi tän kerran tavoitteista oli pestä kyseisen huoneen katto maalauskuntoon. Ostettiin ihan maalinpesuainetta, että homma sujuisi tehokkaammin, mutta siitä huolimatta sainnäiden päivien aikana pesty vaan reilu puolet katosta (käytin katonpesun ehkä 6 tuntia). Aika ikävä työ tämä näin likaisen katon puhdistus! Vaikeinta oli saada puhtaaksi panelien välit, missä likaa oli eniten. Karhunkielillä sain jotain kuitenkin aikaiseksi. Näitä menikin paljon, kuten pesuvettäkin. Naulojakin törrötti katosta jonkinverran, näiden poistaminen kävi onneksi nopeasti
Nüüd võiks vaadata, mis meie meesvägi mujal korda saatis. Mehe suur plaan selleks korraks oli tühjendaa sauna ja kuuri pealne pööning vanadest heintest. Mis siin ikka lobiseda, panen parem pilte, need räägivad enda eest :)
                                                                                   ***
Nyt siirrytään katsomaan, mitä meidän miehet saivat aikaiseksi talon ulkopuolella. Miehen suuri tehtävä tällä kerta oli saunan ja ladon päällä olevan ullakkotilan tyhjentäminen vanhoista heinistä. Katsokaa kuvia, ne kertovat kaiken :)

Ja tulemus oli selline:  1. kuuri pealne, 2. sauna pealne
*** 
Ja tulos näytti siltä: 1. ladon päältä 2. saunan päältäJätkan õhtul juttu. Ilusat laupäeva!
***
Illalla jatkan töiden listausta. Mukavaa lauantaita!

4 kommenttia:

 1. Seuraan kiinnostuneena Oman Pesänne muotoutumista! Ystäväperheellä on Võrun lähellä vastaava Pesä. Heidän - ja sinunkin - innoittamana kiinnostaisi kovasti hankkia Virosta itselle talo tai tila, mutta se ei ole ainakaan tällä hetkellä mahdollista. Mukava kuitenkin katsoa, mitä muut tekevät.

  Kaikkea hyvää teidän projektille! :) (Ylihuomenna pääsen katsomaan, kuinka pitkällä kevät on mm. Tartossa)

  VastaaPoista
 2. Susanna - Kiitos! Ja kiva kun jätit kommentin! Itsekin olen saanut paljon innoitusta muista remppablogeista, joten tuntuu kivalta, että joku saa innoitusta täältäkin :)
  PS. Mukavaa Viron reissua!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia, erityisesti nuo heinähyppelyt :) Tuo sisäkaton puhdistaminen on ollut varmaan aikamoinen urakka, hankalat työasennot. Mutta varmasti myös ihana tehdä hommia oman mökin parissa.

  VastaaPoista
 4. Marika - heinähyppelyt tosiaan aiheuttivat hilpeyttä meissä kaikissa :) Ihana on, ei voi kiistää :)

  VastaaPoista