8.3.11

Laeplaadid maha! Kattolevyt pois!

Nüüd jõuame tegemistega teise tööpäeva pärastlõunasse, kui mina võtsin endale vabaduse hoopis vana tuttavaga kohvikusse minna ja Pesa juurde läks Mehele abiks minu 13 a poeg.  Eks ta oligi seda juba oodanud, sest vanaema juures sai ta väiksemate õdedega mängida ilmselt üle järgmise poole aasta normi... Igaljuhul olime kokkuleppinud, et vaatavad seal  üle köögi- ja ühe magamistoa laed, st võtavad sealt (vineer)plaadid maha. Järgnev tekst ongi siis rohkem "kuulujuttude" järgi kirjutatud, sest kumbki kohalolijatest siia  klõbistama tulla ei viitsinud. Plaadid sai kenast  maha võetud ja plaatide alt tuli välja samasugune kena puuvooderisega lagi, nagu on teisteski tubades. Köögi laega polevat vaja muud teha kui puhtaks nühkida ja ülevõõbata, aga selle magamistoa laega on "veike proplem". Sealgi kenad lauad laes, aga äärtest lauad kitsamad kui keskelt. Põhimõtteliset ju ainult kosmeetiline viga, väike eripära..  aga äkki hakkab see mingil hetkel häirima!? Mees arvab, et ajab sellisena ka asja ära. Et ainult puhtaks küurida ja uus värv peale tõmmata. Kuna ise ma lage nüüd livena näinud pole, siis ei oskagi nagu midagi arvata. Et lagede kimpu käies tuli paratamatult pisut ka elektrijuhtmeid "puutuda", siis Mees vaatas natuke elektrivärke ka. No mina olen neis asjades väga-väga rumal ja kuna mul ka eestikeelne terminoloogia on olematu, siis ehk lugejad lepite sellega, kui ütlen, et kõik tähtsamad juhtmed on ilmselt pärit ajast, mil maja ehitati ja hea, et näpu vahel laiali ei pudene..Mees oli vaadanud ka mingi "ühendus-pesa" sisse ja seal oli juhtmetest väikseid sädemeid lendanud. Oli teine õnneks oma tööriista kastist leidnud mingi jupi (mingi "ühendus-mütsike") ja asja ajutiselt korda teinud. Igaljuhul polevat tuled peale seda enam nii pahasti vilkunud. Aga selge on see, et üks tubli elektrimees tuleb kiiremas korras kohale kutsuda. Väike tööõnnetus ikka juhtus neil seal kah...Mees oskas redelilt alla tulles naela otsa hüpata! :O Õnneks paksu põhjaga kingad jalas ja õnneks suht lühike nael, nii, et jala sisse läks vaid paar millimeetrit, kui sedagi. Kasu oli vahejuhtumist olnud aga seevõrd, et peale õnnetust oli töö ümber organiseeritud, nii, et põrandale enam alla kistud plaate vedelema ei jäetud - üks tõmbas alla ja teine viis kohe ära :)
***
Nyt ollaan päästy toisen työpäivän iltapäivään. kun minä otin itselleni vapauden lähteä vanhan kaverin kanssa kahville ja Pesän luo lähti Miehen kanssa 13 v poikani. Kyllä hän olikin sitä jo odottanut, isoäidin luona kun oli leikkinyt pikkusiskojen kanssa jo seuraavan puolen vuoden edestä...  Jokatapauksessa oltiin sovittu, että katsovat siellä keittiön- ja yhden makkarin katot, eli otavat sieltä alas vanerilevyt. Seuraava teksti onkin sitten "kuulopuhetta", koska kumpikaan paikalla olleista ei jaksannut tulla tänne naputtelemaan. Levyjen alta paljastui samanlainen hieno puupanelikatto, kuin kahdessa muussakin huoneessa. Keittön katolle riittää puhdistus ja maalaus, mutta makkarin katon kanssa on "pieni propleema". Sielläkin panelikatto, mutta keskeltä panelit leveämmät kui reunoista. Periaatteessa vaan kosmeettinen haitta, pieni omaleimaisuus... mutta alkaako se sittenkin jossain vaiheessa häiritsemään!? Mies on sitä mieltä, että käy se sellaisenaankin. Että putsaus ja maalaus riittää. Mut kun en ole itse kattoa livena nähnyt, niin en vielä allekirjoita tätä asiaa. Katosta levyjä repiessä oli pakko siirtä hieman myös sähköjohtoja, samalla Mies tutkii muutenkin, että missä kunnossa johdot yms. on. Minä kun olen näissä sähkö-asioissa ihan suoraan sanottuna tyhmä ja alan terminologiasta ei ole hajuakaan, niin ehkä tyydytte tässä vaiheessa siihen, kun sanon vaan, että kaikki tärkeämmät johdot ovat alkuperäisiä ja hyvä ettei hajoa sormien välissä...  Mies oli kurkannut yhteen  jakorasiaan ja hänen yllätykseksi siellä sitten pientä kipinöintiä havainnut! Työkalulaatikosta löytyneellä huppuliittimellä oli asian väliaikaisesti korjannut. Sähkötkään eivät sen jälkeen enää niin kamalasti kuulemma vilkkuneet. Seuraavalla kerrallla sitten laitettava sähkömies asialle! Eivät sitten selvinneet miehet mökiltä ilman pientä tapaturmaa..   Mies osasi niin taidokkaasti tulla tikapuilta alas, että hyppäs suoraan naulan päälle  :O Onneksi oli jalassa paksupohjaiset kengät ja onneksi osui aik alyheen naulaan, niin, että jalkaan meni vaan pari millia, jos sitäkään. Sen verran oli välikohtauksesat ollut hyötyä, että työt organisoitiin uudelleen, näin, että lattialle ei alasrevittyjä levyjä enää  lojumaan jätetty, vaan nyt toinen repii alas ja toinen kantoi heti pois  :)




Siin pisut näha see laelaudade laiuse-probleem..
***
Tässä näkyy se kattopanelien leveys-ongelma..


Tööjärgne koristamine..
***
Loppusiivous..


5 kommenttia:

  1. Aga äkki see laiuse erinevus on taotluslik? seda saab optiliselt muuta värvitoonidega - keskmised suts tumedamad kui äärmised, väga väikesest toonivahest piisab. Või siis jätta nii ja valgustusega veidi mängida.
    Aga elektrijuhtmed tuleb kohe kindlasti vahetada, sellised pudedad on üliohtlikud...

    VastaaPoista
  2. Taotluslik ilmselt mitte, sest vähemalt sümmeetriliselt polevat olnud - ühes ääres oli vähem kitsaid laudu kui teises, ilmselt lihtsalt pandud sellist materjali, mida kätte saadud. Aga eks vaatame, ega ma ka väga nõudlik ja peps pole neis asjus :)
    Proovimegi järgmiseks korraks kusagilt elektriku kohale saada, ega ei julgegi eriti mingeid elektri-tööriistu seal ka praegu kasutada.

    VastaaPoista
  3. jorm9.3.11

    palun mulle see lamp :)

    VastaaPoista
  4. Jorm - ok, broneerin selle sulle :)

    VastaaPoista
  5. Olete jöudsalt ette vötnud, noored ka, vahva, et teete ja jäksate.
    Mu meelest need eri laiuses lauad on siuke trikk, et kellelgi ju sellist pole (st mind kyll ei häiri); ja kui keegi kysib, ytle, et selleks et sina saaks kysida :).
    Jah, ja elekter on kiireim kysimus, köik juhtmed uueks, kuni sinnamaani, kus väljast majja sisse tuleb. Et ketil poleks yhtki nörka lyli.

    VastaaPoista